⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Ingalundatårta

(16 bitar)

botten:
3 ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker

fyllning:
5 dl vispgrädde
1.5 tsk vanillinsocker
2 dl crème fraiche
2 dl hallon
1 dl florsocker

garnering:
1 påse mandelflarn

Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl med potatismjöl, bakpulver och vanillinsocker. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. Låt den svalna och dela den i tre bottnar.

Vispa grädde och vanillinsocker. Vispa i crème fraiche. Rör sedan i hallon och florsocker. Bred ut fyllningen mellan bottnarna och ovanpå.

Garnera med mandelflarn.