⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Sparrissoppa

(4 port )

500 g Färsk grön sparris
2 Schalottenlökar
1 Vitlöksklyfta
1½ msk Smör
4 dl Grönsaksbuljong
1 dl Torrt vitt vin
3 dl Arla syrad grädde 30%
½ tsk Salt
1 krm Svartpeppar

Bryt av nedre delen på sparrisen. Skär av knopparna och koka dem i saltat vatten ca 2 min, ställ kallt och spara till serveringen. Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Skär resten av sparrisen i mindre bitar. Fräs sparris och lök i en kastrull med smör. Häll på buljong och vin, låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät, häll tillbaka i kastrullen och tillsätt syrad grädde, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med sparrisknopparna.