⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Ratatouille

(6 pers)

2 aubergine
3 zucchini
3 paprikor (röd+gul+grön)
3 gula lökar
6 vitlöksklyftor
4.5 msk olivolja
750 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1.5 dl torrt vitt vin
1.5 tärning hönsbuljong
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
4 lagerblad
1.5 tsk strö- eller rårörsocker
0.75 tsk salt
1.5 krm svartpeppar
baguette, stekt köttbit, t.ex. fläskkotlett, eller stekt fisk

Skär aubergine, zucchini och paprika i bitar. Skala och hacka löken och fräs i olja 2-3 min. Tillsätt tärnade grönsakerna och låt fräsa ca 5 min till. Tillsätt tomater, tomatpuré, vin, buljongtärning, örtkryddor, lagerblad och socker och koka sakta under lock ca 20 min. Rör då och då. Koka sedan ytterligare utan lock över starkare värme så att grönsaksröran kokar ihop och blir tjockare. Krydda med salt och peppar. Servera med baguette, stekt köttbit, t.ex. fläskkotlett, eller stekt fisk.